Škvarková pomazánka s lečem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Škvarková pomazánka s lečem
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 20747 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
2 polévková lžíce | Hořčice plnotučná |
500 ml | Lečo sterilované |
1 špetka | Paprika mletá pálivá |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
1 kávová lžička | Sůl |
1 kávová lžička | Vegeta |
5 ks | Vejce slepičí |
750 g | Vepřové škvarky |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 306,7mg |
Draslík | 393,1mg |
Vláknina | 39,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice plnotučná, Lečo sterilované, Paprika mletá pálivá, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Vegeta, Vepřové škvarky mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Škvarková pomazánka s lečem postup přípravy receptu:
1 | Vepřové škvarky a sterilované lečo společně umeleme. Přidáme rajčatový protlak, papriku, hořčici, koření a sůl. Nakonec do směsi vmícháme vejce a vše chvíli povaříme. |
2 | Vychladlou pomazánku podáváme na čerstvém chlebu. |