Pečený mečoun po sicilsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečený mečoun po sicilsku
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 20807 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 g | Ančovičky konzervované |
12 g | Bazalka |
24 ml | Citronová šťáva |
480 g | Filé z mečouna |
6 g | Kapary |
80 ml | Olej olivový |
60 g | Olivy černé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
400 g | Rajčata |
24 g | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 47,4mg |
Draslík | 611,1mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,3mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ančovičky konzervované, Bazalka, Citronová šťáva, Filé z mečouna, Rajčata, Strouhanka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapary, Olej olivový, Olivy černé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečený mečoun po sicilsku postup přípravy receptu:
1 | Připravíme si marinádu ze 40 ml oleje, citronové šťávy a 6 g bazalky. Osolíme, opepříme a dáme do zapékací mísy. Do marinády naskládáme plátky mečouna a necháme 15 minut marinovat z každé strany. Troubu necháme ohřát na 230°C. |
2 | Pokrájené olivy, kapary, rajčata, bazalku, ančovičky a zbylý olej smícháme dohromady. Opepříme a osolíme. Směs dobře promícháme. |
3 | Připravenou směsí potřeme plátky masa a posypeme strouhankou. |
4 | Pečeme 20 minut. |
5 | Servírujeme teplé, jako příloha je vhodný chléb. |