Telecí pečínka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí pečínka
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 21016 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
8 ks | Česnek |
1 dl | Olej olivový |
1 polévková lžíce | Sůl |
1 kg | Telecí plec |
1 dl | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 143,3mg |
Draslík | 557,0mg |
Vláknina | 280,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,1mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Telecí plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí pečínka postup přípravy receptu:
1 | Telecí maso omyjeme, posolíme, potřeme olejem a vložíme do pekáče, |
2 | maso obložíme celými stroužky česneku a zalijeme bílým vínem. |
3 | Pekáč s masem vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 1,5 hodiny při 150°C. |
4 | Během pečení poléváme maso výpekem. |
5 | Půl hodiny před dopečením maso otočíme, aby mělo zlatavou kůrku z každé strany a dopečeme. |