Jednoduchý recept

Vařené masové kuličky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 21036

Ingredience

2 ks Cibule
500 g Hovězí maso zadní
1,5 l Hovězí vývar základní
80 g Mouka polohrubá
50 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 kávová lžička Pepř černý mletý
0,5 dl Protlak rajčatový
50 g Rýže loupaná
4 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 484 kcal
Kilojoule 2 026kJ
10% Sacharidy 36 g
26% Tuky 20 g
64% Sodík 1 g
73% Bílkoviny 41 g

Vařené masové kuličky postup přípravy receptu:

1

Umyté hovězí maso pokrájíme na kusy, pomeleme na masovém mlýnku a dáme do mísy.

2

K masu přidáme dobře promytou rýži, vejce, drobně nakrájenou 1 cibuli, sůl, a pepř.

3

Masovou směs dobře vymícháme u uděláme z ní kuličky o průměru 3 cm.

4

Kuličky obalujeme v polohrubé mouce a vkládáme je do vařícího osoleného vývaru, do které jsme dali vařit druhou nakrájenou cibuli.

5

Vaříme přibližně 15 minut, než rýže v kuličkách změkne.

6

Na pánev si dáme rozehřát máslo, přisypeme papriku, orestujeme, přidáme rajčatový protlak.

7

Rajčatovou směs přidáme za stálého míchání do vody k masovým kuličkám a chvíli povaříme.

8

Masové kuličky podáváme na talíři s omáčkou, na kterou přidáme

9

1 lžíci sladké smetany.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept