Jehněčí pljeskanice - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí pljeskanice
Recept
Jehněčí pljeskanice
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 21048 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Česnek |
2 ks | Cibule |
600 g | Jehněčí maso mleté |
0,5 dl | Olej slunečnicový |
0,5 kávová lžička | Pepř bílý |
0,5 polévková lžíce | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
24% Kalorie 474 kcal
Kilojoule 1 982kJ
2% Sacharidy 6 g
51% Tuky 38 g
17% Sodík 333 mg
45% Bílkoviny 26 g
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 109,5mg |
Draslík | 416,2mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 1,2mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,5mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Jehněčí maso mleté, Olej slunečnicový, Pepř bílý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Jehněčí pljeskanice postup přípravy receptu:
1 | Jehněčí mleté maso dobře promícháme s rozmačkaným česnekem, solí, pepřem a drobně nakrájenou cibulí. |
2 | Maso dáme na půl hodiny odležet do chladničky, pak z něj vytvarujeme středně velké placky. |
3 | Pljeskanice usmažíme na pánvi v rozpáleném oleji. |