Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 220 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 160 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 21068

Ingredience

8 ks Cibule
20 kg Jehněčí maso
1 ks Játra jehněčí
300 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Máta
20 g Paprika mletá sladká
3 polévková lžíce Petržel - nať
500 g Rýže loupaná
3 polévková lžíce Sůl
4 dl Voda pitná
2 dl Víno bílé
10 ks Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

231% Kalorie 4,560 kcal
Kilojoule 19 080kJ
15% Sacharidy 55 g
361% Tuky 271 g
32% Sodík 645 mg
425% Bílkoviny 239 g

Plněné jehně postup přípravy receptu:

1

Omyté jehně osolíme a naplníme nádivkou.

2

Uvaříme jehněčí vnitřnosti (játra, srdce, ledviny, plíce, slezina), uvařené maso pokrájené na kousky dáme do mísy.

3

Na 150 g másla podusíme drobně pokrájenou cibuli, přidáme k ní lžíci sladké papriky, promícháme a dáme do mísy k masu. Ještě přidáme předvařenou rýži, nakrájenou mátu, petrželku a nakrájený česnek.

4

Zalijeme vínem, osolíme podle chuti a dobře vše promícháme.

5

Touto nádivkou naplníme jehně, zašijeme, zbylým máslem ještě potřeme celé jehně a posypeme paprikou.

6

Maso dáme na větší pekáč do dobře vyhřáté trouby, podlijeme 4 dl vody a pečeme pomalu (180-200 °C), dokud maso nebude měkké.

7

Během pečení jehně potíráme vzniklým výpekem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept