Skopový guláš se zakysanou smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 150 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Skopový guláš se zakysanou smetanou
Celkový čas: | 150 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 21074 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 ks | Česnek |
500 g | Cibule |
1 kávová lžička | Kmín drcený |
1 kávová lžička | Majoránka |
0,5 dl | Olej slunečnicový |
1 kávová lžička | Paprika mletá pálivá |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
500 g | Skopová plec |
1 polévková lžíce | Sůl |
4 dl | Voda pitná |
0,3 l | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 32,5mg |
Draslík | 326,7mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 434,6mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,4mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Kmín drcený, Majoránka, Olej slunečnicový, Sůl, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Paprika mletá pálivá, Protlak rajčatový, Skopová plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Skopový guláš se zakysanou smetanou postup přípravy receptu:
1 | Skopové maso umyjeme a nakrájíme na kostky. |
2 | V hrnci rozehřejeme olej a maso prudce osmažíme ze všech stran. |
3 | Přidáme nadrobno pokrájenou cibuli, česnek, červenou papriku, sůl, promícháme s masem a pod pokličkou dusíme 15 minut. |
4 | K masu přilijeme 2 dl horké vody a pomalu vaříme 1 hodinu. Během vaření občas promícháme. |
5 | Ve zbývající vodě rozmícháme rajčatový protlak, majoránku a kmín, směs přilijeme k masu, promícháme a dusíme další hodinu. |
6 | Těsně před podáváním guláše zamícháme 1/4 l zakysané smetany a dochutíme solí. |