Recept

Skopový guláš se zakysanou smetanou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 150 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 21074
Kategorie: Maso

Ingredience

3 ks Česnek
500 g Cibule
1 kávová lžička Kmín drcený
1 kávová lžička Majoránka
0,5 dl Olej slunečnicový
1 kávová lžička Paprika mletá pálivá
1 polévková lžíce Protlak rajčatový
500 g Skopová plec
1 polévková lžíce Sůl
4 dl Voda pitná
0,3 l Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 510 kcal
Kilojoule 2 132kJ
5% Sacharidy 17 g
56% Tuky 42 g
27% Sodík 547 mg
29% Bílkoviny 16 g

Skopový guláš se zakysanou smetanou postup přípravy receptu:

1

Skopové maso umyjeme a nakrájíme na kostky.

2

V hrnci rozehřejeme olej a maso prudce osmažíme ze všech stran.

3

Přidáme nadrobno pokrájenou cibuli, česnek, červenou papriku, sůl, promícháme s masem a pod pokličkou dusíme 15 minut.

4

K masu přilijeme 2 dl horké vody a pomalu vaříme 1 hodinu. Během vaření občas promícháme.

5

Ve zbývající vodě rozmícháme rajčatový protlak, majoránku a kmín, směs přilijeme k masu, promícháme a dusíme další hodinu.

6

Těsně před podáváním guláše zamícháme 1/4 l zakysané smetany a dochutíme solí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept