Kuřecí ražniči s játry - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí ražniči s játry
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 21095 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
150 g | Játra kuřecí |
300 g | Kuřecí prsa |
1,5 dl | Olej olivový |
0,5 kávová lžička | Pepř bílý |
100 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 524,5mg |
---|---|
Cholesterol | 194,4mg |
Draslík | 415,9mg |
Vláknina | 65,5mg |
Vitamín A | 4g |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,6mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Játra kuřecí, Pepř bílý, Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí ražniči s játry postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí maso a játra omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Uzenou slaninu nakrájíme na tenké plátky. |
2 | Maso, játra a slaninu střídavě napichujeme na špejle a usmažíme je na pánvi v rozpáleném oleji dozlatova. Během smažení maso na špejli otáčíme. |
3 | Měkké hotové ražniči osolíme a opepříme podle chuti. Podáváme s chlebem nebo uvařenou rýží. |
Jídlo vypadá dobře