Jarní vývar - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jarní vývar
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 21106 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
70 g | Brukev řepka |
50 g | Fazolové lusky zelené |
50 g | Hrášek |
30 g | Kerblík |
70 g | Locika salátová |
100 g | Mrkev kořen |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
200 g | Těstoviny konzumní |
2 l | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 269,3mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,1mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Fazolové lusky zelené, Hrášek, Kerblík, Locika salátová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brukev řepka, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Těstoviny konzumní, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jarní vývar postup přípravy receptu:
1 | Drůbeží vývar přivedeme k varu. |
2 | Mladou mrkvičku a brukev nakrájíme na delší proužky, lociku na kostičky, posekáme lístky kerblíku, vše nasypeme do vývaru. Přidáme mladý hrášek a fazolky, osolíme, opepříme a vaříme na mírném ohni 25 až 30 minut. |
3 | Polévkové těstoviny uvaříme podle návodu na obalu, scedíme a necháme okapat. |
4 | Do talíře vložíme vždy jednu vrchovatou lžíci uvařených těstovin a zalijeme horkým vývarem se zeleninou. |