Recept

Vepřové kotlety na majoránce se smetanou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 85 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 21190

Ingredience

2 polévková lžíce Citronová šťáva
1 polévková lžíce Majoránka
2 polévková lžíce Olej rostlinný
200 ml Smetana 12% (konzumní)
2 kávová lžička Sůl
1000 g Vepřové kotlety
0,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 350 kcal
Kilojoule 1 463kJ
0% Sacharidy 2 g
28% Tuky 21 g
18% Sodík 354 mg
63% Bílkoviny 36 g

Vepřové kotlety na majoránce se smetanou postup přípravy receptu:

1

Omyté kotlety naklepeme, po okrajích nařízneme, potřeme olejem a osolíme. Necháme asi 1 hodinu odležet v chladničce. Potom kotlety pečeme bez tuku asi 45 minut, obracíme je a podle potřeby podléváme horkou vodou. Pečené kotlety potřeme směsí majoránky, citronové šťávy a 1 lžičky soli, vložíme zpět do trouby a pečeme ještě 20 minut. Téměř měkké maso zalijeme smetanou a necháme asi 20 minut dojít v troubě.

2

Podáváme s houskovými knedlíky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept