Jednoduchý recept

Račí polévka

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 21248

Ingredience

1 ks Bobkový list
50 g Cibule
50 g Karotka
50 ml Martell cognac
50 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
40 g Petržel - nať
100 g Rak říční
200 g Rýže dušená
1 špetka Sůl
20 g Tymián čerstvý
150 ml Víno bílé
2 l Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 418 kcal
Kilojoule 1 751kJ
3% Sacharidy 10 g
14% Tuky 11 g
41% Sodík 827 mg
11% Bílkoviny 6 g

Račí polévka postup přípravy receptu:

1

Karotku s cibulí nakrájíme nahrubo, přidáme posekanou petrželovou nať, bobkový list, tymián a na másle vše krátce podusíme. Podlijeme koňakem, vínem a povaříme 10 minut. Přidáme račí maso, rýži, zalijeme vývarem a vaříme dalších 15 minut. Do polévky dáme lžíci másla, vyndáme bobkový list a přímo v hrnci vše rozmixujeme. Ochutíme solí a pepřem.

2

Podáváme v polévkové míse.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept