Salát s pečenými paprikami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát s pečenými paprikami
Salát s pečenými paprikami
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | čelma |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (20%) |
ID receptu: | 21264 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
2 ks | Cibulka jarní |
1,5 kávová lžička | Citronová šťáva |
6 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
3 ks | Paprika červená |
3 ks | Paprika žlutá |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel kudrnka |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 254,9mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 166,9mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Citronová šťáva, Paprika červená, Paprika žlutá, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát s pečenými paprikami postup přípravy receptu:
1 | Do sklenice se šroubovacím uzávěrem nalijeme olej, citronovou šťávu, nadrobno nakrájenou petrželku, podle chuti osolíme a opepříme. Sklenici uzavřeme, důkladně protřepeme a odložíme. |
2 | Z paprik odstraníme konce se stopkou a nakrájíme je na čtvrtky nebo třetiny, zbavíme je semen. Čím plošší porce paprik budou, tím se nám budou lépe opékat. |
3 | Z jarních cibulek odřízneme zelenou část, zbytek nakrájíme na kolečka. |
4 | Připravené papriky rozložíme na rošt a pečeme pod rozehřátým grilem asi 10 minut. Slupka by měla mírně zhnědnout a dužnina příjemně změknout. Jakmile je některý kousek hotový, přendáme jej do mísy, kterou zakryjeme potravinářskou fólií. Hotové papriky takto necháme asi 20 minut stát, aby se slupky oddělily od dužniny. Slupky pak oloupeme a dužninu nakrájíme na tenké proužky. |
5 | Nakrájené papriky upravíme na mísu, zálivku ve sklenici ještě jednou protřepeme a papriky jí přelijeme. Povrch posypeme jarními cibulkami. |
6 | Podáváme ihned nebo salát přikryjeme a vychladíme. Vhodnou přílohou je křupavé bílé pečivo. |
Poznámka
Salát můžeme doplnit marinovanými krevetami v petrželkové zálivce, kapary, ančovičkami nebo olivami.