Červený pilaf - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Červený pilaf
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 21307 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
0,5 ks | Celer bulvový |
1 kg | Jehněčí maso |
125 g | Máslo čerstvé |
1 ks | Mrkev kořen |
10 ks | Pepř černý celý |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel kořen |
750 g | Rajčata |
500 g | Rýže loupaná |
1 polévková lžíce | Sůl |
1 l | Vývar jehněčí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 151g |
---|---|
Cholesterol | 231,4mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 60g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 87,0mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Pepř černý celý, Petržel kořen, Rajčata, Rýže loupaná, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jehněčí maso, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Vývar jehněčí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Červený pilaf postup přípravy receptu:
1 | Omyté jehněčí maso odblaníme a pokrájíme na větší kostky. |
2 | Jehněčí maso můžeme nahradit vepřovým. Maso dáme vařit s kořenovou zeleninou (mrkev, celer, petržel), pepřem a solí. Když je maso měkké, scedíme ho a vývar si necháme. |
3 | V hlubší pánvi si rozehřejeme máslo a dáme na něj oloupaná, nadrobno pokrájená rajčata, zakryjeme a dusíme. Vznikne nám hustá omáčka, ke které přidáme dobře opranou rýži a dusíme do poloměkka. |
4 | Poté přidáme maso, přilijeme 1 l vývaru, osolíme a vaříme do doby, než bude rýže měkká a omáčka bude hustá. |
5 | Červený pilaf nakonec dochutíme pepřem a dosolíme podle chuti. |