Recept

Jehněčí džuveč s jogurtem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 21373

Ingredience

Jogurtová zálivka
0,5 l Jogurt bílý
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
3 polévková lžíce Petržel - nať
20 g Protlak rajčatový
4 ks Vejce slepičí
Jehněčí džuveč s jogurtem
200 g Cibulka jarní
600 g Jehněčí maso
1 dl Olej slunečnicový
1 kávová lžička Paprika mletá pálivá
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Sůl
3 dl Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 539 kcal
Kilojoule 2 256kJ
5% Sacharidy 18 g
41% Tuky 31 g
49% Sodík 988 mg
56% Bílkoviny 31 g

Jehněčí džuveč s jogurtem postup přípravy receptu:

1

Omyté jehněčí maso pokrájíme na větší kousky. V pánvi na oleji zpěníme jarní cibulku, přidáme k ní maso, osolíme, opepříme a posypeme mletou paprikou. Vše promícháme a spolu opečeme dozlatova.

2

Maso s cibulí přendáme z pánve do pekáče, zalijeme vývarem a pečeme v předehřáté troubě při 175°C přibližně 45 minut. Hotové maso přelijeme jogurtem, do kterého jsme rozmíchali rajčatový protlak, vajíčka, mouku a nadrobno pokrájenou petržel - a dáme ještě na chvilku zapéct.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept