Tetina pórková polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tetina pórková polévka
Tetina pórková polévka
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 21476 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
400 g | Brambory |
200 g | Brukev řepka |
200 g | Chléb pšeničný (bílý) |
60 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 ks | Pórek |
2 kávová lžička | Sůl |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 60g |
---|---|
Cholesterol | 12,0mg |
Draslík | 846,0mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 56,3mg |
Vitamín E | 2,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Chléb pšeničný (bílý), Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brukev řepka, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tetina pórková polévka postup přípravy receptu:
1 | V hrnci rozpustíme máslo, přisypeme na kolečka pokrájený pórek a chvilku orestujeme. Zalijeme vodou, přidáme brambory nakrájené na kostičky, dvě lžičky soli a špetku pepře. Vaříme 30 minut. |
2 | Do polévkové mísy dáme na dno čerstvou brukev pokrájenou nadrobno a kousky bílého chleba, který jsme předem orestovali na másle. Zalijeme pórkovou polévkou a podáváme. |