Zeleninový podzimní salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninový podzimní salát
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 21541 |
Kategorie: | Teplé saláty |
Ingredience
1 ks | Bylinky čerstvé - svazek |
2 ks | Celer řapíkatý |
1 ks | Cibule |
300 g | Houby čerstvé |
2 ks | Mrkev kořen |
1 ks | Paprika červená |
5 g | Pepř černý mletý |
2 ks | Pórek |
400 g | Rajčata |
5 g | Sůl |
50 ml | Víno jablečné |
450 g | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 46g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 25g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 58,4mg |
Vitamín E | 2,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Cibule, Paprika červená, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek, Houby čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Pórek, Víno jablečné, Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zeleninový podzimní salát postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na 180 °C. Do zapékací misky vložíme postupně cibuli nakrájenou na plátky, nakrájený pórek, kořenovou zeleninu, mrkev nakrájenou nadrobno, papriku na plátky, nasekané větvičky celeru, nakrájené houby, rajčata, víno, bylinky, sůl a pepř. |
2 | Zapékací misku vložíme do trouby a pečeme 70 minut, dokud zelenina nezměkne. Ozdobíme čerstvými bylinkami a podáváme. |
Poznámka
Podáváme s čerstvým křupavým chlebem.