Ančovičky s červenými paprikami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ančovičky s červenými paprikami
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 21592 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
80 g | Ančovičky konzervované |
25 ml | Balsamico ocet |
25 ml | Olej olivový extra panenský |
2 ks | Paprika červená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel kudrnka |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vaječný bílek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 17,0mg |
Draslík | 237,1mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 48,0mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ančovičky konzervované, Balsamico ocet, Paprika červená, Sůl, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ančovičky s červenými paprikami postup přípravy receptu:
1 | Papriky ugrilujeme nebo nasucho upečeme v troubě pár minut. Vejce uvaříme natvrdo. |
2 | Grilované papriky rozřízneme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na proužky, vložíme do misky, zakapeme olivovým olejem, octem, osolíme, opepříme a posypeme posekanou petrželkou. Promícháme, aby se jednotlivé proužky obalily ochucovadly. |
3 | Na dezertní talířek vložíme kopeček proužků papriky, okolo obložíme řezy ančoviček a celé ozdobíme vařenými bílky pokrájenými na nudličky. |