Dušené zelí - podvarak - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušené zelí - podvarak
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 21637 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
2 ks | Cibule |
0,5 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
100 g | Rýže loupaná |
100 g | Sádlo škvařené |
0,5 polévková lžíce | Sůl |
13 dl | Vývar zeleninový |
1,5 dl | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 42g |
---|---|
Cholesterol | 24,1mg |
Draslík | 487,6mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,9mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Paprika mletá sladká, Rýže loupaná, Sádlo škvařené, Sůl, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušené zelí - podvarak postup přípravy receptu:
1 | V hrnci na sádle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, pak přidáme kysané zelí, promícháme a dusíme doměkka pod pokličkou přibližně 15 minut. |
2 | Pokud je potřeba podlijeme 0.5 - 1 dl vývaru. |
3 | K zelí přidáme dobře propláchnutou rýži, sůl, papriku, pepř, přilijeme 2 dl vývaru, promícháme a dusíme až rýže bude měkká. |
4 | Hotový podvarak má zlatohnědou barvu a je bez tekutiny. |