Míchaná zelenina na víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Míchaná zelenina na víně
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | nik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (34%) |
ID receptu: | 21656 |
Ingredience
4 ks | Artyčoky |
12 ks | Cibule |
1 ks | Květák |
2 ks | Mrkev kořen |
1 dl | Olej olivový |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 ks | Rajčata |
0,5 polévková lžíce | Sůl |
0,5 kávová lžička | Tymián čerstvý |
0,3 l | Víno bílé |
2 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 149g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 5g |
Vláknina | 134g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 2,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 265,2mg |
Vitamín E | 2,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Artyčoky, Cibule, Květák, Rajčata, Sůl, Tymián čerstvý, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Míchaná zelenina na víně postup přípravy receptu:
1 | Všechnu zeleninu očistíme a omyjeme. |
2 | Cibuli nakrájíme nadrobno, oloupaná rajčata s mrkví nakrájíme na kolečka. |
3 | Z artyčoků odstraníme lodyhy a tvrdé lístky, ostatní nakrájíme nadrobno, květák rozebereme na malé růžičky. |
4 | Všechnu zeleninu dáme do mísy, osolíme, opepříme a dobře promícháme. |
5 | Zeleninu poklademe do velké pánve vymazanou máslem, posypeme tymiánem a na povrch dáme rozlámané bobkové listy. |
6 | K zelenině přilijeme 1/4 l vína, 1 d l olivového oleje, 1-2 dl vody a pod pokličkou pomalu dusíme doměkka. |
7 | Tuto zeleninu můžeme podávat teplou i studenou. |