Recept

Míchaná zelenina na víně

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (32%)
ID receptu: 21656

Ingredience

4 ks Artyčoky
12 ks Cibule
1 ks Květák
2 ks Mrkev kořen
1 dl Olej olivový
1 kávová lžička Pepř černý mletý
2 ks Rajčata
0,5 polévková lžíce Sůl
0,5 kávová lžička Tymián čerstvý
2 dl Voda pitná
0,3 l Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

46% Kalorie 904 kcal
Kilojoule 3 781kJ
43% Sacharidy 155 g
267% Tuky 200 g
64% Sodík 1 g
65% Bílkoviny 36 g

Míchaná zelenina na víně postup přípravy receptu:

1

Všechnu zeleninu očistíme a omyjeme.

2

Cibuli nakrájíme nadrobno, oloupaná rajčata s mrkví nakrájíme na kolečka.

3

Z artyčoků odstraníme lodyhy a tvrdé lístky, ostatní nakrájíme nadrobno, květák rozebereme na malé růžičky.

4

Všechnu zeleninu dáme do mísy, osolíme, opepříme a dobře promícháme.

5

Zeleninu poklademe do velké pánve vymazanou máslem, posypeme tymiánem a na povrch dáme rozlámané bobkové listy.

6

K zelenině přilijeme 1/4 l vína, 1 d l olivového oleje, 1-2 dl vody a pod pokličkou pomalu dusíme doměkka.

7

Tuto zeleninu můžeme podávat teplou i studenou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept