Recept

Musaka z brambor a špenátu

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 21699

Ingredience

1 kg Brambory
100 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Pepř černý mletý
3 polévková lžíce Petržel - nať
100 g Sýr balkánský
1 polévková lžíce Sůl
2 ks Vejce slepičí
750 g Špenát listový čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 481 kcal
Kilojoule 2 014kJ
11% Sacharidy 40 g
40% Tuky 30 g
49% Sodík 978 mg
34% Bílkoviny 19 g

Musaka z brambor a špenátu postup přípravy receptu:

1

Omyté brambory uvaříme ve slupce doměkka.

2

Oloupané brambory v míse rozkucháme nebo si je nahrubo nastrouháme a promícháme se solí a pepřem. Zelenou nať petržele nakrájíme nadrobno. Omytý špenát nakrájíme na menší kousky a krátce ho orestujeme na rozpáleném másle (40 g). Balkánský sýr nastrouháme nahrubo a dáme do misky.

3

Zapékací mísu vytřeme máslem (asi 20 g) a budeme do ní postupně vrstvit všechny ingredience:

4

první vrstva bude z brambor, které posypeme petrželkou, pak vrstva sýra a na sýr rozložíme vrstvu špenátu. Toto budeme opakovat alespoň 2x, poslední vrstva bude z brambor.

5

V mléku rozšleháme vejce, přimícháme zbytek rozpuštěného másla a tím

6

musaku polijeme. Mísu s musakou dáme do dobře vyhřáté trouby a pečeme do zlatohněda při 175° C přibližně 40 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept