Musaka z brambor a špenátu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Musaka z brambor a špenátu
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 21699 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
1 kg | Brambory |
100 g | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
3 polévková lžíce | Petržel - nať |
750 g | Špenát listový čerstvý |
1 polévková lžíce | Sůl |
100 g | Sýr balkánský |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 40g |
---|---|
Cholesterol | 174,9mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 21g |
Vitamín A | 18g |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 86,8mg |
Vitamín E | 4,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 41,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Špenát listový čerstvý, Sůl, Sýr balkánský, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Musaka z brambor a špenátu postup přípravy receptu:
1 | Omyté brambory uvaříme ve slupce doměkka. |
2 | Oloupané brambory v míse rozkucháme nebo si je nahrubo nastrouháme a promícháme se solí a pepřem. Zelenou nať petržele nakrájíme nadrobno. Omytý špenát nakrájíme na menší kousky a krátce ho orestujeme na rozpáleném másle (40 g). Balkánský sýr nastrouháme nahrubo a dáme do misky. |
3 | Zapékací mísu vytřeme máslem (asi 20 g) a budeme do ní postupně vrstvit všechny ingredience: |
4 | první vrstva bude z brambor, které posypeme petrželkou, pak vrstva sýra a na sýr rozložíme vrstvu špenátu. Toto budeme opakovat alespoň 2x, poslední vrstva bude z brambor. |
5 | V mléku rozšleháme vejce, přimícháme zbytek rozpuštěného másla a tím |
6 | musaku polijeme. Mísu s musakou dáme do dobře vyhřáté trouby a pečeme do zlatohněda při 175° C přibližně 40 minut. |