Cizrna s rajčaty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Cizrna s rajčaty
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | nik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (34%) |
ID receptu: | 21777 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
1 krajíc | Chléb celozrnný pšeničný |
100 g | Cibule |
400 g | Cizrna |
30 g | Máslo čerstvé |
1 dl | Olej rostlinný |
200 g | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 73g |
---|---|
Cholesterol | 70,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 39g |
Vitamín A | 555,4mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,4mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chléb celozrnný pšeničný, Cibule, Cizrna, Olej rostlinný, Rajčata, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Cizrna s rajčaty postup přípravy receptu:
1 | Den předem si namočíme promytou cizrnu do vody. Druhý den ji scedíme a dáme vařit do 2 l čisté vody. Vaříme skoro doměkka, potom ji scedíme. |
2 | V hluboké pánvi na rozpáleném oleji s máslem osmažíme z každé strany krajíc chleba. |
3 | Vyndáme ho z omastku a místo něj osmažíme drobně nakrájenou cibuli |
4 | dorůžova. K cibuli přidáme drobně pokrájená oloupaná rajčata, zamícháme, zakryjeme pokličkou a dusíme. Když jsou rajčata rozvařená, přidáme cizrnu, rozdrcený česnek, žloutek z natvrdo uvařeného vejce, posekaný uvařený bílek, osmažený chléb, sůl a 1-2 dl vody. Promícháme a dusíme pod pokličkou přibližně 30-40 minut. |
5 | Pokud by se nám voda během vaření vydusila, přilijeme ji podle potřeby a dosolíme dle chuti. |