Chlebíček s jablky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chlebíček s jablky
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 21858 |
Kategorie: | Sladké chlebíčky |
Ingredience
110 g | Cukr krupice |
50 g | Cukr moučkový |
70 g | Hrozinky |
250 ml | Kompot jablečný |
2 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
55 g | Máslo čerstvé |
285 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
0,5 kávová lžička | Muškátový oříšek |
55 g | Ořechy vlašské |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
0,5 kávová lžička | Soda jedlá |
1 špetka | Sůl |
2 polévková lžíce | Tuk rostlinný |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 54g |
---|---|
Cholesterol | 62,3mg |
Draslík | 285,6mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,7mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Cukr moučkový, Hrozinky, Kompot jablečný, Kypřicí prášek do pečiva, Muškátový oříšek, Ořechy vlašské, Skořice mletá, Soda jedlá, Sůl, Tuk rostlinný, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chlebíček s jablky postup přípravy receptu:
1 | Připravíme si chlebíčkovou formu, vyložíme papírem, potřeme tukem. Troubu předehřejeme na 180 °C. |
2 | Rozmixujeme jablečný kompot bez nálevu, případně si připravíme jablečnou přesnídávku. Prosátou mouku s práškem do pečiva a sodou nasypeme do mísy se solí a kořením. Rozmixujeme máslo, vmícháme oba cukry, rozšlehané vejce, přimícháme jablečné pyré. Postupně přisypeme suchou směs a ořechy s hrozinkami. |
3 | Hmotu vlijeme do formy a pečeme asi šedesát minut (zkusíme těsto špejlí). Chlebíček necháme asi deset minut chladnout ve formě, poté vyklopíme na mřížku, aby úplně vychladl. Podáváme krájený na plátky. |