Losos na citronové omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 285 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Losos na citronové omáčce
Celkový čas: | 285 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 260 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | pobihalka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (96%) |
ID receptu: | 21996 |
Kategorie: | Omáčky |
Ingredience
60 ml | Citronová šťáva |
3 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
600 g | Losos - filety |
200 g | Máslo čerstvé |
60 ml | Ocet vinný |
40 ml | Olej olivový |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 383,3mg |
Draslík | 617,5mg |
Vláknina | 441,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,7mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 57,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Kopr čerstvý, Losos - filety, Ocet vinný, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Losos na citronové omáčce postup přípravy receptu:
1 | Smícháme olej, 20 ml citronové šťávy a špetku pepře. Ve směsi marinujeme čtyři steaky z lososa asi čtyři hodiny. |
2 | Mezitím vaříme ocet, pepř a sůl, dokud se směs nezredukuje na jednu lžičku. Pak přidáme čtyři žloutky a směs mixujeme, postupně přidáváme rozehřáté máslo, citronovou šťávu, kopr, pepř a sůl. |
3 | Steaky grilujeme z obou stran asi tři minuty a podáváme je s teplou omáčkou. |