Krevety zavinuté v pršutu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krevety zavinuté v pršutu
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 50 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 22036 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Česnek |
3 ks | Cibule |
2 kg | Krevety tygří - loupané |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
3 polévková lžíce | Petržel - nať |
300 g | Prosciutto sušené |
250 g | Rajčata |
50 g | Slanina vepřová |
12 polévková lžíce | Sůl |
1 dl | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 533,5mg |
Draslík | 340,2mg |
Vláknina | 20g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,8mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Rajčata, Slanina vepřová, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Prosciutto sušené mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krevety zavinuté v pršutu postup přípravy receptu:
1 | Vyloupané krevety omyjeme. Každou krevetu zabalíme do plátku pršutu (druh sušené šunky), spojíme párátkem nebo můžeme závitek ovázat nití. Takto připravené krevety prudce osmažíme na rozpáleném oleji z každé strany. |
2 | Krevety z oleje vyjmeme, odložíme na talíř, do toho samého oleje dáme rozškvařit drobně pokrájenou cibuli, slaninu, přidáme oloupaná nakrájená rajčata, drobně nakrájenou zelenou petrželku a česnek, vše osolíme, opepříme, zalijeme bílým vínem a promícháme. |
3 | Všechny ingredience chvilku povaříme, přidáme k nim krevety a ještě povaříme několik minut. |
4 | Krevety v pršutu servírujeme horké. |
5 | (Před podáváním opatrně niť odstraníme.) |