Rozinkový chléb - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 105 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rozinkový chléb
Celkový čas: | 105 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | pobihalka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (96%) |
ID receptu: | 22083 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
60 g | Hrozinky |
0,8 šálek | Melasa |
500 ml | Mléko - podmáslí |
1 šálek | Mouka kukuřičná |
1 šálek | Mouka pšeničná celozrnná |
1 šálek | Mouka žitná bílá |
1,5 kávová lžička | Soda jedlá |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 66g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 569,9mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 89,2mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hrozinky, Melasa, Soda jedlá, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko - podmáslí, Mouka kukuřičná, Mouka pšeničná celozrnná, Mouka žitná bílá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rozinkový chléb postup přípravy receptu:
1 | Smícháme mouky s rozinkami, sodou a solí. Do podmáslí přidáme melasu a pomalu přiléváme do promíchané moučné směsi. |
2 | Chléb pečeme v pekárně. Poté ho necháme vychladnout. |
Poznámka
Plátky můžeme natřít máslem.