Šopský salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Šopský salát
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 22102 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
2 ks | Cibule |
1 ks | Feferony |
2 ks | Okurka salátová |
0,5 dl | Olej olivový |
500 g | Rajčata |
11 kávová lžička | Sůl |
200 g | Sýr balkánský |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 44,5mg |
Draslík | 779,5mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 31,6mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Feferony, Okurka salátová, Rajčata, Sůl, Sýr balkánský mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Šopský salát postup přípravy receptu:
1 | Okurky a rajčata omyjeme. |
2 | Okurky oloupeme a spolu s rajčaty nakrájíme na kostky, dáme do mísy. |
3 | Přidáme cibuli pokrájenou na slabá kolečka, přilijeme olivový olej, ochutíme solí a bílým pepřem. |
4 | Nakonec posypeme drobně pokrájenou pálivou papričkou a rozdrobíme balkánský sýr. |