Jednoduchý recept

Medová pletýnka

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 195 minut
Doba přípravy: 150 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 22107

Ingredience

1 polévková lžíce Droždí sušené
1 kávová lžička Med včelí
1 kávová lžička Mléko plnotučné
420 g Mouka polohrubá
55 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Sůl
2 polévková lžíce Tuk rostlinný
1 ks Vaječný žloutek slepičí
1 ks Vejce slepičí
250 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 544 kcal
Kilojoule 2 276kJ
22% Sacharidy 81 g
25% Tuky 19 g
12% Sodík 240 mg
29% Bílkoviny 16 g

Medová pletýnka postup přípravy receptu:

1

Připravíme plech, který vymažeme tukem.

2

Nejprve uděláme kvásek z vlažné vody, droždí, medu, 100 g mouky a necháme na teplém místě vzejít. V míse smícháme změklé máslo se solí, rozšlehané vejce, mouku, kvásek a řádně prohněteme. Na pomoučeném vále vypracujeme hladké těsto. Necháme je ve větší míse pod utěrkou na teplém místě kynout zhruba hodinu a půl.

3

Vykynuté těsto rozdělíme na tři díly a vyválíme tři válečky, z nich upleteme cop. Aby se nám nerozpletl, vložíme konce pod upletené těsto. Necháme ještě dokynout asi třicet minut. Vykynutý cop potřeme žloutkem rozšlehaným s lžičkou mléka a pečeme v troubě předehřáté na 190 °C asi 45 až 50 minut, až má zlatavou barvu. Hotový chleba necháme na sítu vychladnout.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept