Pindžur s česnekem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pindžur s česnekem
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 22177 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
250 g | Lilek |
2 dl | Olej olivový |
500 g | Paprikové lusky čerstvé |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
500 g | Rajčata |
1 polévková lžíce | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 712,8mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 135,3mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citronová šťáva, Lilek, Paprikové lusky čerstvé, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pindžur s česnekem postup přípravy receptu:
1 | Lilky, rajčata a papriky omyjeme, osušíme a dáme na plech. Pečeme v troubě přibližně 30 minut při 180°C. |
2 | Opečená zelenina má téměř černě zbarvenou slupku, potom ji dáme do hrnce, přikryjeme pokličkou a necháme "zapařit", aby se nám lépe slupky stáhly. Všechnu zeleninu sloupneme a paprikám odstraníme jádřince. |
3 | Lilky, papriky a rajčata pomeleme na masovém strojku, dáme do mísy, osolíme, opepříme, přidáme drobně pokrájený česnek, dosolíme podle chuti, pokapeme citronovou šťávou, polijeme olivovým olejem a promícháme. |
4 | Oleje přidáváme po troškách jen tolik, aby jej zelenina dostatečně vsákla. |