Domácí bagetky zabalené slaninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Domácí bagetky zabalené slaninou
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Šárka Hnízdová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 22316 |
Kategorie: | Jednohubky, Kanapky, Tapas |
Ingredience
50 g | Anglická slanina |
1 kostka | Droždí |
400 g | Mouka polohrubá |
1 špetka | Sůl |
1 kávová lžička | Tuk ztužený |
1 ks | Vejce slepičí |
350 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 60g |
---|---|
Cholesterol | 55,9mg |
Draslík | 339,6mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 60,2mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Droždí, Sůl, Tuk ztužený, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Domácí bagetky zabalené slaninou postup přípravy receptu:
1 | V míse promícháme mouku, sůl, droždí a za stálého hnětení přidáváme vodu. Když je těsto dostatečně pevné, rozdělíme ho na deset stejně velkých dílů. Z jednotlivých dílů vytvarujeme bagetky. |
2 | Na bagetky zamotáme proužek slaniny a klademe na plech, který jsme pomazali tukem. Jednotlivé bagetky pomažeme rozkvedlaným vejcem. |
3 | Necháme 30 minut v teplé místnosti, poté dáme péct. |
4 | Pečeme 20 minut. |