Kynuté trojlístky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 230 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kynuté trojlístky
Celkový čas: | 230 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 210 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 22363 |
Ingredience
2 polévková lžíce | Cukr krupice |
2 kávová lžička | Droždí sušené |
55 g | Máslo čerstvé |
350 ml | Mléko polotučné |
575 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 57,7mg |
Draslík | 25,8mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Droždí sušené, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kynuté trojlístky postup přípravy receptu:
1 | Dvě formy na vdolky (větší muffiny) vymažeme tukem. |
2 | Do vlažného mléka přimícháme cukr, droždí, padesát pět gramů másla a necháme patnáct minut odstát. Poté vmícháme rozšlehané vejce se solí a postupně zamícháme mouku. Nemusíme vmíchat celé udané množství, vmícháme jen tolik, abychom utvořili tužší těsto. Na pomoučeném vále vypracujeme těsto dohladka, v míse necháme zhruba hodinu a půl kynout na teplém místě. Poté z těsta utvoříme kuličky, mělo by nám vyjít dvacet čtyři kousků, a po třech vkládáme do formy. Opět necháme pod utěrkou kynout, dokud nemají kuličky dvojnásobný objem. Těsto potřeme rozpuštěnou lžící másla a vkládáme do trouby předehřáté na 200°C. Kuličky pečeme dokud nezezlátnou, tedy asi dvacet minut. Vyklopíme je na mřížku, aby vychladly. |