Čerstvý salát s hustým olivovo-rajčatovým dressingem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Čerstvý salát s hustým olivovo-rajčatovým dressingem
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | jindrichova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (38%) |
ID receptu: | 22379 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
DRESSING | |
---|---|
4 stroužek | Česnek |
80 ml | Ocet vinný červený |
120 ml | Olej olivový |
18 ks | Olivy černé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
15 ks | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
Čerstvý salát s hustým olivovo-rajčatovým dressingem | |
3 ks | Mrkev kořen |
1 ks | Okurka salátová |
3 ks | Olivy černé |
1 ks | Paprika červená |
70 g | Rajčata sušená sterilovaná |
255 g | Salát ledový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 47g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 945,1mg |
Vláknina | 43g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 63,3mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Ocet vinný červený, Rajčata, Sůl, Okurka salátová, Paprika červená, Rajčata sušená sterilovaná, Salát ledový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Olivy černé, Pepř černý mletý, Mrkev kořen, Olivy černé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Čerstvý salát s hustým olivovo-rajčatovým dressingem postup přípravy receptu:
1 | Čerstvou papriku zbavíme semínek a nakrájíme. Mrkev a okurku oloupeme a nakrájíme na kolečka. Olivy odpeckujeme a nasekáme na jemno. Připravíme si olivy, rozmačkaný česnek a na jemno nakrájené rajče na dressing. |
2 | Všechny přísady na salát smícháme ve velké míse. A přísady na dressing smícháme v malé misce. Řádně promícháme a můžeme podávat. |
Poznámka
Použijeme ledový salát Mesclun. Název získal díky tomu, že obsahuje minimálně 5 různých druhů mladých, listových salátů. Dressing v lednici vydrží asi 2 týdny.