Vepřové s mozečkem a se zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 26 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové s mozečkem a se zeleninou
Celkový čas: | 26 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 16 minut |
Autor: | pobihalka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (96%) |
ID receptu: | 22427 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
4 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
40 ml | Olej stolní |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
1 ks | Paprika zelená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
8 plátek | Vepřová kýta |
2 ks | Vepřový mozek |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 5g |
Draslík | 815,8mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 425,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 54,8mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej stolní, Paprika mletá sladká, Paprika zelená, Rajčata, Sůl, Vepřová kýta, Vepřový mozek mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové s mozečkem a se zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Rajčata na půl minuty ponoříme do vroucí vody, pak je oloupeme a nakrájíme na kostičky. Očištěnou papriku nakrájíme na kolečka, cibuli nasekáme nadrobno. |
2 | Cibuli krátce zpěníme na části oleje, pak přidáme papriku a rajčata a vše dusíme pod pokličkou pět minut. |
3 | Odblaněné mozečky nakrájíme na kostičky a dáme stranou. Plátky masa naklepeme, okořeníme solí a pepřem, obalíme v mouce a smažíme na zbylém oleji z každé strany dvě minuty. |
4 | Mozečky spolu se zeleninou pět minut opékáme a přitom je stále mícháme. Poté přidáme sůl a okamžitě pokrm podáváme se smaženým masem. |