Vajíčka á la Villeroy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vajíčka á la Villeroy
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 22527 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 ml | Olej olivový |
150 ml | Omáčka tatarská |
200 g | Salát rajčatovo-paprikový |
50 g | Strouhanka |
8 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 344,6mg |
Draslík | 112,0mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Strouhanka, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Omáčka tatarská, Salát rajčatovo-paprikový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vajíčka á la Villeroy postup přípravy receptu:
1 | Vejce uvaříme na hniličku a oloupeme. Každé vejce zvlášť obalíme v mouce, namočíme v rozšlehaných vejcích a obalíme ve strouhance. Usmažíme v rozpáleném oleji dozlatova. |
2 | Podáváme jako předkrm s různými omáčkami a zeleninovými saláty. Nejoblíbenější omáčkou je tatarská omáčka. |