Omeleta s artyčoky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omeleta s artyčoky
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 22578 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
Příloha | |
---|---|
3 ks | Rajčata |
6 ks | Rohlíky bílé |
Omeleta s artyčoky | |
2 ks | Artyčoky |
30 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
6 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 74g |
---|---|
Cholesterol | 491,2mg |
Draslík | 3g |
Vláknina | 81g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 88,2mg |
Vitamín E | 2,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Rajčata, Artyčoky, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Rohlíky bílé, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Omeleta s artyčoky postup přípravy receptu:
1 | Z artyčoků použijeme spodní část, kterou očistíme, zbavíme dřevnatých částí a pokrájíme velmi nadrobno. |
2 | V misce metlou rozšleháme vejce, přidáme špetku soli, pepře a vmícháme do vajec pokrájené artyčoky. |
3 | Na pánvi rozpustíme máslo a na něj vlijeme rozšlehaná vejce s artyčoky. Smažíme po obou stranách dozlatova. |
4 | Podáváme jako předkrm s čerstvou zeleninou a bílým pečivem. |