Recept

Koláč s jablky a brusinkami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 70 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 22623

Ingredience

170 g Brusinky
115 g Cukr krupice
215 g Cukr moučkový
70 g Hrozinky
2 ks Jablka
285 g Mouka pšeničná hladká T 650
170 g Máslo čerstvé
30 g Ořechy vlašské
2 polévková lžíce Pomerančová kůra
3 polévková lžíce Pomerančová šťáva
1 špetka Sůl
120 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 711 kcal
Kilojoule 2 975kJ
31% Sacharidy 113 g
37% Tuky 28 g
2% Sodík 43 mg
12% Bílkoviny 7 g

Koláč s jablky a brusinkami postup přípravy receptu:

1

Koláčovou formu vymažeme tukem a vysypeme moukou.

2

V míse utvoříme žmolenkové těsto z prosáté hladké mouky, špetky soli a másla. Přidáme vody jen tolik, aby se nám těsto spojilo. Utvoříme z něj dvě koule a dáme je ve fólii na půl hodiny do chladničky.

3

Mezitím smícháme ovoce (jablka oloupáme a na hrubo nastrouháme, přidáme posekané ořechy, hrozinky, brusinky, oba cukry (dvě lžíce moučkového cukru si dáme stranou), kůru i šťávu z pomeranče.

4

Na pomoučeném vále vypracujeme z jedné koule těsto dohladka, rozválíme kruhovou placku, aby v koláčové formě dosahovala k okraji a poklademe smíchanou ovocnou směsí.

5

Druhou část těsta rozválíme, radýlkem nakrájíme proužky, které křížem položíme na koláč a posypeme odloženým cukrem.

6

V troubě předehřáté na 200 °C pečeme koláč asi dvacet minut, poté teplotu stáhneme na sto osmdesát stupňů a pečeme ještě zhruba patnáct minut. Upečený koláč necháme na mřížce vychladnout.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept