Roštěnky s noky a zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Roštěnky s noky a zeleninou
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | pobihalka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (96%) |
ID receptu: | 22657 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
4 plátek | Hovězí roštěnka níz. peč. |
150 g | Kukuřičná krupice T 600 |
50 g | Máslo čerstvé |
100 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
90 ml | Olej stolní |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
600 g | Paprika zelená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel - nať |
300 g | Rajčata |
80 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 41,8mg |
Draslík | 540,4mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 133,4mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Olej stolní, Paprika mletá sladká, Paprika zelená, Rajčata, Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí roštěnka níz. peč., Kukuřičná krupice T 600, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Roštěnky s noky a zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Cibuli a slaninu nakrájíme na kostičky, česnek prolisujeme, roštěnky lehce naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v mouce a pečeme na oleji 3 minuty z každé strany. |
2 | Na stejném oleji škvaříme slaninu a potom cibuli. Mimo plamen přidáváme mletou papriku, česnek, 100 ml vody a sůl. Poté vše uvedeme do varu a přidáme opečené maso, které pozvolna dusíme pod pokličkou. |
3 | K masu přidáme kolečka papriky a osminky rajčat, sůl a pepř. |
4 | Noky připravíme tak, že do osolené vody přidáme krupici, necháme ji zhoustnout, odstavíme a necháme 5 minut stát. Poté přidáme plátky másla. Lžíci namočíme do oleje a poté s ní vykrajujeme noky. |
5 | Roštěnky na talíři obložíme zeleninou, noky a posypeme petrželkou. |