Plněné žampiony se špenátem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Plněné žampiony se špenátem
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | jindrichova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (38%) |
ID receptu: | 22853 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
115 g | Špenát listový čerstvý |
1 špetka | Sůl |
85 g | Sýr Cottage |
20 g | Sýr Parmezán |
1 ks | Vejce slepičí |
455 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 54,7mg |
Draslík | 470,7mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,6mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Špenát listový čerstvý, Sůl, Sýr Parmezán, Vejce slepičí, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Sýr Cottage mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Plněné žampiony se špenátem postup přípravy receptu:
1 | Troubu si předehřejeme na 200°C nebo na stupeň 6. |
2 | Houby si očistíme a oddělíme nožičky od kloboučků. Kloboučky dáme stranou a nožičky nakrájíme na malé kousky. Parmezán nastrouháme najemno. Nasekáme čerstvý špenát s česnekem a přidáme k nakrájeným nožičkám. Přidáme i ostatní přísady a zamícháme. Kloboučky rubem vzhůru položíme na vymazaný pečící plech a každý naplníme směsí. |
3 | Pečeme na horní mřížce trouby asi 15 minut. |
Také doma děláme