Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 22928

Ingredience

115 g Cukr krupice
1 polévková lžíce Cukr moučkový
4 polévková lžíce Krém smetanový kakaový
70 g Máslo čerstvé
4 polévková lžíce Sherry brandy
300 ml Smetana 33% (šlehačka)
225 g Sušenky BeBe světlé jemné
1 špetka Sůl
3 ks Vaječný bílek slepičí
3 ks Vaječný žloutek slepičí
125 ml Voda pitná
80 g Čokoláda hořká
1 polévková lžíce Želatina

Nutriční hodnoty jedné porce

50% Kalorie 978 kcal
Kilojoule 4 093kJ
25% Sacharidy 91 g
78% Tuky 59 g
13% Sodík 267 mg
26% Bílkoviny 15 g

Sušenkový koláč postup přípravy receptu:

1

Troubu předehřejeme na 190 °C.

2

Sušenky rozválíme válečkem, vsypeme do mísy s polovinou krupicového cukru, zalijeme rozpuštěným máslem a řádně promícháme. Směs natlačíme do koláčové formy a v předehřáté troubě pečeme asi deset minut. Koláč necháme vychladnout.

3

V rendlíku rozpustíme ve vodní lázni želatinu s vodou, přidáme polovinu cukru, žloutky a za stálého míchání zahříváme, ale nevaříme, až směs zhoustne. Odstavíme a vmícháme brandy a kakaový krém. Směs vychladíme ve vodní lázni za občasného míchání. Hlídáme, aby nám krém příliš neztuhl.

4

V míse umixujeme do pěny bílky se špetkou soli, vmícháme moučkový cukr a po částech zamícháme do vychladlé směsi se žloutky.

5

Vyšleháme šlehačku a rovněž vmícháme do žloutkové směsi. Poté vlijeme do koláče ze sušenek a necháme v lednici vychladit asi tři hodiny. Před podáváním zdobíme čokoládovými hoblinkami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept