Jednoduchý recept

Čínské zelí jihovýchodní Asie

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 15 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (36%)
ID receptu: 22929

Ingredience

30 ml Asijská omáčka
15 ml Olej sezamový
2 kávová lžička Sezam - semena
4 ks Zelí čínské
8 g Zázvor celý
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 139 kcal
Kilojoule 580kJ
5% Sacharidy 19 g
8% Tuky 6 g
2% Sodík 46 mg
12% Bílkoviny 7 g

Čínské zelí jihovýchodní Asie postup přípravy receptu:

1

Připravíme si zázvor, který oloupeme a nastrouháme. Na velké pánvi nasucho opražíme sezamová semínka a necháme je lehce zhnědnout. Až budou zlatavě hnědá, dáme je na talíř a postavíme stranou.

2

Na stejné pánvi rozpálíme sezamový olej a osmažíme zázvor s utřeným česnekem. Restujeme asi 1 minutu. Očistíme baby čínské zelí a nakrájíme ho na malé kousky. Přidáme ho k zázvoru a restujeme další minutu. Nakonec vmícháme asijskou omáčku, přikryjeme a vaříme další 2 minuty.

3

Pánev odstavíme z plamene a vmícháme opražená sezamová semínka.

Poznámka

Dáváme pozor, abychom sezamová semínka nepřipálili. Po opražení by měla být zlatavě hnědá.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept