Čínské zelí jihovýchodní Asie - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Čínské zelí jihovýchodní Asie
Čínské zelí jihovýchodní Asie
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | jindrichova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (38%) |
ID receptu: | 22929 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
30 ml | Asijská omáčka |
2 stroužek | Česnek |
15 ml | Olej sezamový |
2 kávová lžička | Sezam - semena |
8 g | Zázvor celý |
4 ks | Zelí čínské |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 135,9mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Olej sezamový, Sezam - semena, Zázvor celý, Zelí čínské mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Asijská omáčka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Čínské zelí jihovýchodní Asie postup přípravy receptu:
1 | Připravíme si zázvor, který oloupeme a nastrouháme. Na velké pánvi nasucho opražíme sezamová semínka a necháme je lehce zhnědnout. Až budou zlatavě hnědá, dáme je na talíř a postavíme stranou. |
2 | Na stejné pánvi rozpálíme sezamový olej a osmažíme zázvor s utřeným česnekem. Restujeme asi 1 minutu. Očistíme baby čínské zelí a nakrájíme ho na malé kousky. Přidáme ho k zázvoru a restujeme další minutu. Nakonec vmícháme asijskou omáčku, přikryjeme a vaříme další 2 minuty. |
3 | Pánev odstavíme z plamene a vmícháme opražená sezamová semínka. |
Poznámka
Dáváme pozor, abychom sezamová semínka nepřipálili. Po opražení by měla být zlatavě hnědá.