Parma v troubě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Parma v troubě
Parma v troubě
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 22944 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Brambory |
2 ks | Cibule |
100 ml | Olej olivový |
1000 g | Parma |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel kudrnka |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 481,2mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,7mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,3mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Parma nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Parma v troubě postup přípravy receptu:
1 | Rybu očistíme, nařízneme, ochutíme solí a pepřem, potřeme olejem z obou stran a dáme na plech. |
2 | Brambory oškrábeme, nakrájíme na plátky a poklademe kolem ryby. Dvě cibule pokrájíme na kolečka a položíme na brambory. Brambory s cibulí osolíme a pokrm dáme do trouby zapéct. Pečeme při střední teplotě asi 40 minut. V průběhu pečení rybu potíráme olejem. |
3 | Upečenou rybu servírujeme na oválném talíři obloženou bramborami s cibulí a posypanou posekanou petrželkou. |