Lilkové dárečky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lilkové dárečky
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | pobihalka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (96%) |
ID receptu: | 22987 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
16 ks | Bazalka |
20 ml | Citronová šťáva |
2 ks | Lilek |
250 g | Mozzarella |
5 ml | Ocet vinný |
105 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel - nať |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
2 ks | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 49,4mg |
Draslík | 557,0mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,8mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Citronová šťáva, Lilek, Mozzarella, Ocet vinný, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lilkové dárečky postup přípravy receptu:
1 | Lilky zbavíme stopek a nakrájíme je na šestnáct tenkých plátků. Vaříme je dvě minuty v osolené vodě doměkka. Mozzarellu a rajčata nakrájíme na osm plátků. |
2 | Dva plátky lilku položíme přes sebe, na ně dáme plátek rajčete, špetku soli a pepře, lístek bazalky, plátek mozzarelly, lístek bazalky, plátek rajčete a koření. Konce lilků přeložíme a vytvoříme z nich balíček. Dohromady jich bude osm. Pak je necháme dvacet minut chladit v lednici. |
3 | Ušleháme si zálivku, olej, ocet, protlak a šťávu. Zálivku osolíme a opepříme. |
4 | Balíčky potřeme olejem a pečeme je v troubě pět minut dozlatova. Podáváme je se zálivkou a petrželkou. |