Orestované jehněčí kotlety s fíkovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Orestované jehněčí kotlety s fíkovou omáčkou
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | spekarek |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (17%) |
ID receptu: | 23018 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
125 ml | Džus jablečný |
8 ks | Fíky sušené |
600 g | Jehněčí kotlety |
30 ml | Olej slunečnicový |
30 g | Ořechy vlašské |
1 g | Sůl |
100 ml | Vývar z hovězích kostí |
30 ml | Základní světlá omáčka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 100,3mg |
Draslík | 640,3mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,5mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,2mg |
Vitamín E | 3,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Džus jablečný, Fíky sušené, Jehněčí kotlety, Olej slunečnicový, Ořechy vlašské, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Základní světlá omáčka nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Orestované jehněčí kotlety s fíkovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Vyloupaná jádra vlašských ořechu nasekáme. Nasekané ořechy na oleji zprudka orestujeme. Na ořechy použijeme 1/3 z celkového množství oleje. |
2 | Opražené ořechy podlijeme jehněčím vývarem a jablečným džusem. Na mírném plameni vaříme tak dlouho dokud šťáva nezhoustne. Jakmile šťáva zhoustne, přimícháme do ní najemno nasekané fíky. Dle chuti osolíme a opepříme. Nakonec přidáme základní světlou omáčku (příprava dle receptu Základní světlá omáčka). |
3 | Připravíme jehněčí kotlety. Kotlety zlehka naklepeme, osolíme a opepříme. Na zvývajícím oleji je zprudka opečeme z obou stran. |