Krevety se zeleninovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krevety se zeleninovou omáčkou
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 55 minut |
Autor: | pobihalka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (96%) |
ID receptu: | 23123 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Bazalka |
4 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 ks | Citrony |
24 ks | Krevety tygří - loupané |
10 ks | Mandle |
1 ks | Nové koření celé |
20 ml | Ocet vinný |
130 ml | Olej olivový |
0,5 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel - nať |
2 ks | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
40 ml | Víno bílé |
100 ml | Vývar rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 63g |
---|---|
Cholesterol | 6g |
Draslík | 2g |
Vláknina | 66g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,8mg |
Vitamín E | 65,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Cibule, Citrony, Mandle, Nové koření celé, Ocet vinný, Paprika mletá sladká, Rajčata, Sůl, Víno bílé, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krevety se zeleninovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Rajčata ponoříme na 30 vteřin do vařící vody, pak je zchladíme, oloupeme a nasekáme. |
2 | Na 40 ml oleje smažíme nasekanou cibuli a 3 prolisované stroužky česneku doměkka. Pak přidáme nové koření podle chuti, rajčata, mletou papriku, vývar, víno a vše dusíme po dobu 30 minut. |
3 | Mandle opečeme na grilu dozlatova, umixujeme je a umeleme. Smícháme je s 40 ml oleje, octem, 1 prolisovaným stroužkem česneku a celou směs umixujeme. Pak do mixéru přidáme rajčata, sůl, pepř a omáčku. |
4 | Krevetám odstraníme hlavičky, rozřízneme je na zádech a vytáhneme cévu, opláchneme je, osušíme, namočíme v oleji a grilujeme je na předehřátém grilu asi 3 minuty z obou stran dorůžova. |
5 | Krevety podáváme s plátky citronu, omáčkou, petrželkou a bazalkou. |