Jednoduchý recept

Treska s chlebem

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 39 minut
Doba přípravy: 14 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (95%)
ID receptu: 23129

Ingredience

6 krajíc Chléb konzumní
10 ml Citronová šťáva
10 ml Limetková šťáva
250 ml Mléko polotučné
1 špetka Muškátový oříšek
380 ml Olej olivový
1 špetka Pepř bílý
1 ks Petržel - nať
1 špetka Sůl
750 g Treska solená
5 l Voda pitná
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

55% Kalorie 1,094 kcal
Kilojoule 4 577kJ
9% Sacharidy 33 g
90% Tuky 68 g
443% Sodík 9 g
151% Bílkoviny 85 g

Treska s chlebem postup přípravy receptu:

1

Solenou tresku namočíme na 24 hodin do studené vody, kterou několikrát vyměníme.

2

Na 65 ml oleje si osmažíme 6 plátků chleba bez kůrek dozlatova, po okapání je natřeme 1 stroužkem česneku.

3

Tresku, v hrnci zalitém vodou vaříme asi 10 minut ve varu doměkka. Pak vodu scedíme, maso necháme vychladnout a rozebereme ho na plátky (kůži a kosti vyhodíme). Ohřejeme mléko. Rybu umixujeme se zbývajícím olejem a teplým mlékem dohladka, přendáme ji do mísy a vmícháme 1 prolisovaný stroužek česneku, muškátový oříšek, šťávy (citronová a limetková) a pepř.

4

Po vychladnutí směs podáváme s chlebem a petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept