Hovězí polévka se zavářkovými těstovinami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí polévka se zavářkovými těstovinami
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | plasilovalucie |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (18%) |
ID receptu: | 23205 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
1200 ml | Hovězí vývar základní |
2 ks | Paprika sterilovaná |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
100 g | Sýr Parmezán |
75 g | Těstoviny konzumní |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 17,0mg |
Draslík | 471,5mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 82,6mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí vývar základní, Paprika sterilovaná, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Těstoviny konzumní mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí polévka se zavářkovými těstovinami postup přípravy receptu:
1 | Ve větším hrnci uvedeme do varu hovězí vývar. Osolíme, opepříme a poté vložíme sušené zavářkové těstoviny. Důkladně zamícháme a uvedeme opět do varu. |
2 | Při snížené teplotě vaříme, až jsou těstoviny hotové, tj. 7-8 minut. Během varu často mícháme, aby se těstoviny neslepily. |
3 | Nakládané papriky necháme okapat a nakrájíme na drobné kostičky, které rozdělíme do čtyř talířů a zalijeme dochucenou polévkou. Parmazán nakrouhaný na jemné hoblinky podáváme zvlášť. |