Andaluský salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Andaluský salát
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 23238 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
Zálivka | |
---|---|
50 ml | Ocet vinný |
150 ml | Olej olivový extra panenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
Andaluský salát | |
150 g | Paprika červená |
30 g | Petržel kudrnka |
150 g | Rajčata |
150 g | Rýže dušená |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 214,9mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 62,6mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ocet vinný, Sůl, Paprika červená, Rajčata, Rýže dušená mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Andaluský salát postup přípravy receptu:
1 | Rajčata nakrájíme na čtvrtky, papriky zbavíme jádřinců a nakrájíme na nudličky. Obojí promícháme rovnoměrně s vařenou rýží, zalijeme olejovou zálivkou a zasypeme posekanou petrželkou. |
2 | Podáváme k masitým pokrmům. |