Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 125 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 100 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 2330

Ingredience

0,5 ks Bobkový list
1 ks Cibule
1 polévková lžíce Citronová šťáva
1 polévková lžíce Cukr krupice
1 kávová lžička Hořčice
50 g Mouka pšeničná hladká T 650
60 g Máslo čerstvé
3 ks Nové koření celé
3 ks Pepř černý celý
1300 g Slepice
2 dl Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl
1 špetka Tymián sušený
100 g Zelenina kořenová

Nutriční hodnoty jedné porce

43% Kalorie 848 kcal
Kilojoule 3 550kJ
11% Sacharidy 39 g
54% Tuky 41 g
21% Sodík 426 mg
148% Bílkoviny 83 g

Slepice na smetaně postup přípravy receptu:

1

Slepici omyjeme, rozdělíme na porce a osolíme.

2

Na másle osmahneme očištěnou a nakrájenou zeleninu, cibuli a dle chuti přidáme divoké koření. Mírně zalijeme vodou.

3

Přidáme porce slepice a dusíme pod pokličkou asi hodinu a půl, během dušení obracíme a podléváme teplou vodou.

4

Po změknutí zahustíme smetanou, ve které jsme rozmíchali mouku a necháme provařit.

5

Pak vyjmeme maso, omáčku přecedíme a dochutíme citronovou šťávou, hořčicí a cukrem.

6

Jako přílohu podáváme houskové knedlíky, případně rýži.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept