Husí prsa na zázvoru a česneku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Husí prsa na zázvoru a česneku
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 2331 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 ks | Husí prsa |
60 g | Husí sádlo |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 15,0mg |
Draslík | 57,1mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,6mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,4mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Husí sádlo, Sůl, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Husí prsa mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Husí prsa na zázvoru a česneku postup přípravy receptu:
1 | Den před vařením protáhneme husí prsa střídavě malými kousky zázvoru a česneku. Osolíme je a necháme v chladu odležet. |
2 | Druhý dne osmahneme na dorůžova na husím sádle jemně nakrájenou cibuli a pak vložíme připravené maso. |
3 | Necháme dusit pod pokličkou, dle potřeby podléváme horkou vodou a vypečenou šťávičkou. Po změknutí podáváme. |
4 | Vhodnou přílohou jsou vařené brambory. |
Poznámka
Musíme počítat s časem 24 hodin na odležení masa.